lördag 20 oktober 2007

Frost

Imorse (och nu med faktiskt) var/är det en ordentilg frost ute. Detta borde betyda på att det har varit ordentlig kallt i natt. Eftersom jag nu inte får köra bil så behöver jag inte skrapa rutor och bli kall och blöt om händerna. Det är ju bra. Det var även natt gammal is på vattenpölarna unde morgonpromenaden. Det upptäckte Krummel. Han blev så där löwchen glad (ni som känner honom vet ju att glad inte alltid aplicerar på detta lilla djur).
Han for som en, till en början, vit luddboll runt runt och krasade is så det stänkte upp över ryggen på honom av det lervatten som var under isen. När han var klar och vi gick hemmåt var han mer en blöt, grå, kladdig, slemboll. Men glad, å det är ju kul med en glad hund liksom.
D han är glad jämt så det blir ingen skillnad mer än att han är mer eller mindre ner lerad under promenaden.
Väl hemma hade hussen kommit upp ur sägen och satt framför tv'n och tittade på discovery. Av någon anledning är detta en av dagen höjdpunkter i hundarnas liv. Att komma in efter att ha sprungit runt, runt och 'hitta' sin husse i fottöljen med en kaffekopp. K kastade sig (så lerslemig han var) upp i husses knä och ned med en tass i kaffemuggen. Hussen blir lika förvånad varje gång. Så då var han inte bara grå, blöt och lerslemig utan har även är liten pitoreskt insag av kaffe. Och glad.
Färden fortsätter sedemera från hussen och kaffekoppen till soffan. Ni kanske tror att soffor är till för att sitta/ligga i och slapna av framför tv'n? Så kan tyckas men det finns så många andra variater av hur man använder och opimerar en soffa. Ffa om man är en löwchen som heter Maxi.
I krummels värld är soffan = en jättestor servet. Underbart faktiskt. Han kan liksom torka hela kroppen på engång. Å det gjorde han nu även denna mogon. Jag behöver kanske inte en informera om att vi har en soffa där överdragen är avtagbart och tvättbart...
När det är avklarat går K in i rond tre av 'äntligen morgon å va roligt' bestyren. Detta innebär att så snabbt som bara den få med sig en männsiska in i köket och få den samma att öppna 'karamelskåpet'. Har han riktig tur och planerar detta snyggt märker inte de andra människorna i huset detta och prosseduren kan upprepas flera gånger. Efter avslutat promenadkex är det dax för streching. detta görs enklast genom att se till att den korkade gula hunden hämtar div olika leksaker i leklådan och sedan knycka dem ur gulings mun. Här behövs det list, smidighet och en stor portion tjurighet. Om nu guling skulle vara av annan uppfattning är detta inge större bekymmer. Man biter då guling helt sonika i armbågen så att den samme blir lagom arg och försöker bita tillbaks. Brottningsmachen är ett faktum.
All denna energiåtgång tar ut sin rätt och efter avslutat program kan krummel dra sig tillbaks till de inre gemaken och åtnjuta en stunds vila nedbäddad i dubblsängen med dunkudde och tjockt täcke.
Snart är det nog dax för en kex igen...

Ha det!

/Hanna

4 kommentarer:

Anonym sa...

Snart är det dags för långkallingar! Och kanske nån slags overall till K?! / Birgitta

guling&smågrabbarna sa...

Klart att K har både overall och galonbyxor (fast jag missade ju att iläda honom i dessa i morse...).

/Hanna

Anonym sa...

Sovmorgon för mig på söndag kan du glömma, eftersom jag ska skriva på första gruppen. Jag är nog där samtidigt som du, skulle jag tro...
/Birgitta

guling&smågrabbarna sa...

Ahhh, vad glad guling blir då. Du skriver och favvo Marita dömmer. Kan bli intressant, liksom...